Agathum

Da Vinci püsikunde, tippvehkleja Kristina Kuusk: „Mulle väga meeldib süüa!“

Home  >>  Blogipostitused  >>  Da Vinci püsikunde, tippvehkleja Kristina Kuusk: „Mulle väga meeldib süüa!“

Da Vinci püsikunde, tippvehkleja Kristina Kuusk: „Mulle väga meeldib süüa!“

On september 15, 2018, Posted by , In Blogipostitused, With No Comments

„Mulle väga meeldib süüa!“ lausub Kristina suure naeratuse saatel, kui küsida temalt, millist rolli mängib tema elus toit. Tema sõnul on vehklemine selline ala, kus sportlane otseselt iga suutäit lugema ei pea. „Ma ei ole tundnud, et seda vaja on. Tegelikult ma ei tunne, et ma oleksin seda nõus tegema ka,“ tunnistab ta. „Parema meelega naudin head toitu!“

Võistluste ajal Kristina sõnul eraldi toitlustust ette nähtud ei ole, tihti on see jäetud võistlejate endi õlule. Päevad on aga pikad ja väsitavad: „Euroopa meistrivõitlused kestsid näiteks 14 tundi.“ See, kas võistluste ajal on aega korralikuks eineks, oleneb tema sõnul võistluskohast. „Mõnes kohas ei olegi võimalik välja minna, siis on igaühel kaasas oma snäkid ja toidulisandid.“ Kristina võistluskotist leiab näiteks tihti banaane, pähkleid ja müslibatoone.

Kodus olles meeldib Kristinale jätta hommikul rahulikult aega söömiseks. „Minu jaoks on oluline võtta need kaks tundi, et süüa rahulikult hommikust ja teha oma asju.“ Kodus kokkab ta enda sõnul tihti kana, kala ja salateid, samuti meeldib talle kooke küpsetada. Ema poolt Saaremaa juurtega, oskab ta kõrgelt hinnata ka lihtsat ja maalähedast toitu. „Praetud lest, värske kartul, või, till…“ loetleb tippvehkleja oma Saaremaa lemmikmaitseid.

Maailmas ringi reisides meeldib Kristinale samuti enamjaolt nautida kohalikku toitu, seda aga ühe väikese erandiga. Nimelt osutus Hiinas reisil olles kohalikus restoranis tellitud kana lauda jõudes uhketeks kukejalgadeks, mil suled ja küüned veel küljes. Pärast seda ootamatut vahejuhtumit võtab Kristina Hiina sõites alati Eestist endale toidu igaks juhuks ise kaasa. Teadlikult on aga uudishimuliku loomuga Kristina ära proovinud mitmete eksootiliste loomade maitse, näiteks skorpioni, känguru, krokodilli ja mao.

Üks salapahe on Kristinal samuti: „Ma armastan hullult kummikomme!“ tunnistab ta. Tema lemmikuteks on pehme tekstuuriga ja hapukad, eriti hapuka puistega kaetud kommid. „Nii kui ma kommikommide lõhna tunnen… Ühel hetkel käib lihtsalt klõps ja ma pean neid saama,“ peab ta enda sõnul sageli alla vanduma kummikommide võludele.
Da Vinci restoranid on Kristina lemmiksöögikohaks olnud juba ammusest ajast. Seda märgates otsustas Da Vinci noort ja võimekat sportlast omalt poolt toetada, et kiiretel trenniperioodides oleks teda Da Vinci poolt alati ootamas üks soe kõhutäis. Suure toiduarmastajana oli Kristinal uudist kuuldes raske oma rõõmu varjata. „Oleksin tahtnud hundirattaid visata, aga mõtlesin, et võib-olla pole mul vaja tsirkust teha…“ naerab Kristina.

Da Vincis lõunatamas käies hoiab Kristina kokku palju väärtuslikku aega, eriti kui päevas on ootamas mitu trenni. Tema lemmikuks Da Vinci menüüs on grillitud forell koos grillitud köögiviljade ja suvikõrvitsaga. Samuti naudib ta erinevaid pastaroogi, risotosid ja pizzat. „Täisterapõhja peal pizzad – see on täiesti sportlase toit ju!“ muigab Kristina. „Ja toorjuustkoogist ei ütle ma vist kunagi ära.“ Kristina sõnul meeldib talle ka see, et menüüvalik muutub temale sobivas tempos ja ta leiab oma põhilemmikud sealt alati üles.

Ühtlasi kiidab Kristina Da Vinci kohvijookide valikut. „Kui ma aga hakkasin üks hetk kohvi asemel teed jooma, siis avastasin, et Da Vinci teevalik on samuti üllatavalt hea! Ma olen pakiga teesid Da Vincist isegi kingiks kaasa ostnud.“ „Ja greibimahl! See on must-have! Tervislik, koha peal tehtud, värske,“ võtab Kristina kokku kõik värskelt pressitud mahla head omadused.

Eraldi kiidusõnad ja õhusuudluse teenivad aga ära Kristina lemmikrestorani, Kristiine keskuse Da Vinci teenindajad. „Neid lihtsalt peab kiitma! Võib öelda, et just nende inimeste pärast käin ma Kristiine Da Vincis.“

Soovime Kristinale lõppematut positiivset energiat ja palju edu vehklemissaalides ning ootame teda Da Vinci’sse alati tagasi!


Blogipostitus ilmus veebilehel davincifood.ee

Comments are closed.